Portraits Of Asia in Images

by admin on August 19, 2011


Hi to all of you coming here from non-Dutch speaking countries. This blog wants to portray in words and images our experiences during a one year bicycle trip through (parts of) Turkey, Iran, Indonesia and India in 2009.
Feel free to browse the posts: the text is in Dutch, but the pictures speak the international photo language. To make it easier, we’ve included some links below to the pages with slideshows (pictures) only.

[click to continue…]

{ 0 comments }

Piet staat op 19 en 20 maart 2011 op de Fietsvakantiebeurs in Retie met een selectie Portraits of Asia foto’s.
Hij zal er in het voortreffelijke gezelschap vertoeven van Steven, fietsreiziger en fotograaf, die zijn Viva Vélo project voorstelt.

Steven en Heidi fietsten vorig jaar van Hongarije naar China en bundelden hun beelden in het boek Foto Vélo. Een boek vol emotie, extreem geluk en en de meest verrassende ervaringen. Te koop via: www.foto-velo.be

{ 0 comments }

Over reisfotografie: Shoot!

by Ruth on June 12, 2010

(…) there is such a thing as a photographic seeing. (…) what people have more and more learned to value is something they get in the camera that they don’t get ordinarily, that they can see by means of the camera, and so they are changing their own way of seeing, in the very process of becoming habitual camera users” schrijft Susan Sontag in On Photography.
En door zijn toestel kijkt hij, de fotograaf. Het verhaal over hoe het ‘gouden uur’ en toeval elkaar vinden, of net niet. Over hoe exotische beelden de lens verleiden, of de lens de exotische schone. Het spel van enscenering en geluk is immers boeiend, inclusief de verwondering over hardnekkige slagschaduwen en onscherpe neuzen. Van één ding hielden we ons echter altijd zo ver mogelijk: voor ons geen cliché-beelden van too good to be true authentieke autochtonen. Want als het te mooi lijkt om waar te zijn, wel dan is het meestal ook niet waar. Als we folklore willen dan gaan we wel naar Bokrijk, praatjes in die strekking.
Dus wat doe je als een kleurrijk uitgedoste nep derwish voor je lens springt in een Iraanse bazaar?

[click to continue…]

{ 1 comment }

Over geldinzamelacties en zondagskinderen

by Ruth on April 21, 2010

BP1_01-2We zouden een geldinzamelactie moeten organiseren’ denken we, als onze lieve vriend M. ons vertelt dat hij zijn Engelse lessen heeft moeten stopzetten. Hij spreekt ‘Fenglish’ met ons, een misj-masj taal die het huwelijk is tussen de melodieuze poëzie van het Farsi en de directe efficiëntie van het Engels. Vorig jaar was hij nog een wandelend handboek Engels en waren wij zijn proefkonijnen. Nu zijn de lessen te duur geworden.

[click to continue…]

{ 2 comments }

It’s business as usual in the bazaar

by Piet on April 16, 2010

Pistachenoten, saffraan, gedroogde dille, zilveren suikertangen, hoofddoeken, ‘écht antieke’ theepotten, … Je vindt er alles, in de Iraanse bazaar. Dit wespennest van roddel en afgunst is het centrum van de economische macht.
Deze handelaar in vilten hoeden in de bazaar van Shiraz telt zijn recette van de dag.

{ 0 comments }

Back to Iran…

by Ruth on April 8, 2010

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In ons geval naar Iran. Een klein jaar na onze passage met de fiets door het Noord-Westen, wijzen legendes ons de weg naar Qom, de stad waar mollahs als elegante vleermuizen door de straten fladderen. Later volgen Shiraz en Isfahan. Isfahan, waar het hoofdpersonnage van Dochter van Isfahan in de zeventiende eeuw de man verleidt die haar voor drie maanden koopt en vandaag hetzelfde doet met mijn gevoel voor romantiek (10 euro – een aanrader!).

[click to continue…]

{ 3 comments }

Op zaterdag 20 en zondag 21 maart 2010 staan wij op de fietsreisbeurs in Retie. We bemannen er een stand met (fiets)reisfoto’s.
De fotograaf geeft toelichting aan wie dat wilt en ik haal koffie en broodjes kaas. We trainen alvast onze zelfdiscipline om er niet vandoor te gaan met één van de vele uitnodigend bepakte fietsen en een landkaart of drie, vier.

Inkom: 5 euro.
Alle info op: www.vakantiefietser.be

{ 3 comments }

Tien maanden  vrij werk

In het februari – maart nummer van het Nederlandse fotografievakblad ‘De Fotograaf’ is de zesde aflevering over PortraitsOfAsia verschenen. Het werd een interview met Piet, alias de fotograaf, die terugblikt en vooruit kijkt.

Meer info over abonnementen op ‘De Fotograaf’ vind je hier. Leden van de Vereniging voor Belgische Beroepsfotografen kunnen een abonnement nemen aan groepsvoorwaarden. Meer info daarvoor op www.beroepsfotografen.be.

Aflevering 6 (alsook de vorige vijf afleveringen) over PortraitsOfAsia kan je – met dank aan De Fotograaf  - hier in PDF downloaden.

{ 0 comments }

We zijn terug thuis. 25.000 foto’s staan in de Lightroom Catalogue en de fietsen in het schuurtje. De eerste herinburgeringsobstakels zijn overwonnen en ook de IKEA test hebben we doorstaan (wie een bezoek aan IKEA op een zaterdagnamiddag zonder psychologische letsels kan doorkomen, is klaar voor het westerse leven, denken we zo).

Wilt u uzelf overtuigen van onze mentale gezondheid? Dat kan! Op zondag 28 maart bent u van harte welkom in het Gentse voor een blik op de foto’s die geen online leven kregen en een stukje verhaal. Al kunt u ook gewoon komen voor de koffie en de croissants.

[click to continue…]

{ 2 comments }

Portraits of Asia gaat naar de U.S.A!

by Ruth on February 25, 2010

Reizen organiseren doe je zelden helemaal alleen. Het gek makende puzzelen met fietsen in vliegtuigen wordt al jaren voor ons gedaan door de fantastische ploeg van Joker Gent. Dit jaar namen we ook deel aan de reisverhalenwedstrijd van de reisorganisator met een verhaal over onze passage in Iran. Op zondag 14 februari 2010 werd bekend gemaakt dat … wij gewonnen hebben! We winnen één vliegticket naar een bestemming naar keuze in de V.S. [click to continue…]

{ 10 comments }