Voorbereiding: de reisapotheek

groen-kruis

Ik heb een nieuwe beste vriendin:  mijn apothekeres. Een hartsvriendin geeft je raad wanneer je even niet goed meer weet of de nuchtere man van je dromen dan wel die sexy barman met de lieve ogen, de man van je dromen is. Precies zo is mijn apothekeres er voor me wanneer ik twijfel tussen de voorgeschreven panadol in een kunststoffen potje (extra gewicht) of de dolol instant zonder potje (minder gewicht maar slechts half zo straf).

Ook wanneer ik, door financiële onzekerheid overmand, twijfel aan de hoeveelheid Malarones een mens zonder precieze bestemming moet meesleuren, komt de oplossing van haar. Uren heb ik de afgelopen weken in de schaduw van dat groene kruis staan wikken en wegen. Letterlijk. Telkens luisterde ze met engelengeduld en woog alle pros en contras mee af, vanuit haar betrokken doch genadeloos onafhankelijke positie. Zoals het een hartsvriendin betaamt. Alles kunnen wij samen bespreken: van mijn antibioticafobie, over mijn drank- en seksuele reisgewoontes, slapeloosheid op grote hoogtes (niets met het vorige te maken) tot schimmels in fietssandalen. Samen geraken we eruit. Tot het ongeduldig kuchen van de mensen achter mij het onderonsje verstoort.

De basis van elke gezonde relatie is geven en nemen.  Daarom nam ik, als blijk van mijn immense vertrouwen, op mijn voorlaatste bezoekje de vervallen pilletjes uit mijn apothekerskast mee. Een veelkleurig samenspel van wondermiddelen tegen al dan niet exotische ziektes en aandoeningen. Een bacchanaal voor elke pillenverslaafde in een plastieken zakje. Ze glimlachte, lichtjes aangedaan. 

En nu to the point: wat gaat er allemaal mee in onze polikliniek op wielen?

De harde kern:

Allergie (Aerius)

Allergie acuut, astma, extreme kortademigheid (Medrol)

Antibioticum (Ciprofloxacine)

Diarree (immodium Instant)

Ontsmettingsmiddel geconcentreerd (Neo Sabenyl)

Ontsmettende anti-bacteriële zalf (Furacine)

Ontstekingswerend (Voltaren)

Pijn en koorts (Dolol instant)

Malaria preventief (Malarone)

Schimmel (Daktarin poeder)

Schimmel (capsules – Sporanox)

Slapeloosheid  (Temesta)

Waterdesinfecterend (druppeltjes Micropur)

 

De comforthoek:

Rehydratatiezout (O.R.S)

Reisziekte (Touristil)

Misselijkheid en overgeven (Motilium)

Spierpijn en blauwe plekken (Arnica)

Insectenbeten en huiduitslag (Combudoron)

 

De doe-het-zelf hoek

Tekenpen

Koortsthermometer

Pleisters

Gaasverbanden

Steriele spuiten

Steriele infuusnaalden

Steriele handschoenen

Tip voor reislustige fietsers: neem dit lijstje niet zomaar over. Bespreek het in functie van je bestemming en de duur van je reis met je huisarts of je toekomstige beste vriendin.