Orient Express

blogpostTenzij de Iraanse autoriteiten roet in het eten strooien, begint het eerste deel van onze reis in Istanbul, om te eindigen in Teheran. Eventjes hebben we overwogen om de trein te nemen tot in Istanbul.Toen bleek dat de reis drie dagen en acht overstappen zou duren, hebben we dat idee al snel ten grave gedragen. Een alternatief was de Orient Express. Jaja, de échte. Maar, met prijskaartjes van rond de zesduizend euro (per persoon!) niet bepaald our cup of tea. Al mag je voor die zesduizend euro overigens zoveel tea drinken als je maar op kan, geserveerd door een butler die je achteraf waarschijnlijk gewoon mee naar huis mag nemen... Het idee van er het halve budget al de eerste drie dagen van onze reis door te jagen...

Het zal dus het vliegtuig worden. We planten wel een boom of twee om onze CO2 uitstoot te compenseren. 

De foto hierboven werd genomen door gelegenheidsfotografe Annegreet V., onder deskundig toezicht van ondergetekende. Locatie is het rangeerstation van Gentbrugge. Geen Orient Express te zien in this part of town. Hoogstens een verdwaalde rat.

De foto hoort bij een artikel over onze reisplannen, dat rond half april als eerste in een reeks van vijf zal verschijnen in het Nederlandse fotografievakblad 'De Fotograaf'. We zullen in dit blad om de twee maanden verslag uitbrengen over onze (fotografische) wedervaren.