Een dol-fijne woordspeling van het lot

BaliBoatColor

Lovina Beach is een van de weinige Balinese stranden waar je om zes uur ‘s ochtends méér beweging ziet dan om twee uur ‘s namiddags. En neen, het zijn niet de feestvierders van de dag ervoor die niet meer in hun hotelkamer geraakt zijn (daarvoor moet je in Kuta zijn).

Neen, de mensen die om zes uur, de slaap nog in de ogen, ronddwalen op Lovina Beach zijn Men on a Mission. En die mission is Dolphin Watching.

Het lijkt wel een oorlogsvloot die ‘s ochtends uitrukt. Vissersbootjes met namen zoals Raider in alle kleuren van de regenboog. De échte Rainbow Warrior zou ongetwijfeld niet hoog oplopen met deze achtervolgingspraktijken, maar de beesten schijnen (opgelet: woordspeling nog voorspelbaarder dan de voetbalresultaten van de Rode Duivels) er geen graten in te zien.

Dolphins Terwijl iedereen in de bootjes met zijn camera-met-telelens het watervlak afschuimt op zoek naar dolfijnenvinnen (beeld u de gekende scène van Jaws in, maar dan zonder de dreigende muziek), schroefde ondergetekende lustig een breedhoeklens op en fotografeerde naar hartenlust de kapitein van onze – naamloze – schuit.

En de dolfijnen? We hebben er gezien, maar de dieren wilden enkel onherkenbaar op de foto.